Prints voor textielframes

De laatste jaren waren er vele innovaties op het terrein van Textielframes prints. De kwaliteit van de printers werd enorm veel beter. Textiel prints zijn een groeiend medium, en wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet. SPAN-IT draagt actief bij met een breed scala aan nieuwe producten. We kunnen voor iedere toepassing prints leveren op het juiste materiaal en in de vereiste kwaliteit.

Print techniek
Het printen van de doeken, ofwel polydecodoek, vindt plaats op onze digitale printers. De afdruk wordt met behulp van watergedragen inkten overgebracht op sublimatiepapier. Wij printen met behulp van dye sublimation techniek. Deze techniek is de meest geschikte printvorm voor het beprinten van textiel. Dit betekend dat wij rechtstreeks printen op textiel. Na het printen zal het papier eerst minimaal 24 uur moeten rusten voordat het papier overgezet kan worden op het doek. Daarna wordt de print  door een hete pers geleid (kalander). Deze kalander brand de inkten met circa 200 graden in het textiel. Afhankelijk van het type textiel zal het materiaal 1-3% krimpen. Deze laatste fase heet ook eigenlijk het sublimeren van het beeld op het printdoek.

Snijden
Als de print gefixeerd is gaat de rol over naar de computergestuurde snijtafel. Deze textielsnijder met laseroog snijdt uiterst precies en razendsnel uw print van de rol.

Nacontrole
De gesneden prints worden naar confectie gebracht. Voor aanvang wordt de kwaliteit van het af te werken door de coupeuse gecontroleerd en naderhand voorzien van de gewenste confectie. Deze confectie wordt gedaan op computergestuurde industriële naaimachines welke precies, snel en nauwkeurig werken.

Verpakking
Elke Textielframe prints wordt door ons afzonderlijk ingeseald. Dit om te voorkomen dat uw print tijdens transport bevuild wordt.

Textielframes prints
Print op standaard textiel
Textielframes prints
Print voor LED frames